Onze mentoren

Sandra van der Pal

Mentor, verbinder, startup liefhebber


Sandra van der Pal is een verbinder in hart en nieren. Dit, samen met haar voorliefde voor startups, resulteerde in haar rol binnen TEDxAmsterdamWomen. Als onderdeel van het Startup Awards team ondersteunde zij het initiatief van 2017 tot heden. Als vervolg op het TEDx initiatief, sloegen Marian en Sandra de handen ineen om samen de Nederlandse tak van FEM-START op te zetten. Het moment dat de coronacrisis Nederland trof, spraken Marian en Sandra hun zorgen naar elkaar uit. Wat zou dit zou betekenen voor vrouwelijke ondernemers? Zo ontstond FEMpreneurhulp.

Marian Spier

Sociaal ondernemer, visionair, leider.


Als één van de meest toonaangevende sociale ondernemers in Nederland, ligt Marian’s diepgewortelde passie bij het creëren van positieve sociale verandering, specifiek gericht op het excelleren van vrouwelijke ondernemers. In 2010 startte Marian TEDxAmsterdamWomen als onderdeel van de bestaande TEDx initiatieven. Uit dit passieproject ontstond al snel een vervolg initiatief: FEM-START werd in 2019 gestart, waar FEMpreneurhulp een onderdeel van is.

Gervaise Coebergh

Business strateeg, marketing & communicatie expert, coach.

 Een geboren ondernemer met een achtergrond in kunstgeschiedenis. In 1997 richtte Gervaise Coebergh Communicatie & PR op en heeft zij het bedrijf opgebouwd tot een van de toonaangevende spelers in de Nederlandse communicatiebranche. Gervaise is grondlegger van SpicePR, medeoprichter van VERTOV en eigenaar van Voscheheugte. Een grote passie van Gervaise is het streven naar een meer diverse maatschappij door het ondersteunen van verschillende culturele initiatieven. Als kroon op haar werk ontving zij de Porsche People’s Choice Female Entrepreneur of the Year Award.

Kimberly Ofori

Scale-up specialist, digitaal strateeg, mentor.

Ondernemen zit Kimberly Ofori in het bloed, zo heeft Kimberly meerdere ondernemingen opgericht in het afgelopen decennium. Variërend van digitale platformen, HR oplossingen en lifestyle merken. Ze is de oprichter van Ofori Inc. een consultancy dat Europese bedrijven begeleid met hun uitbreiding naar de Afrikaanse markt. Daarnaast heeft Kimberly SheWins opgericht, een consultancy met een community platform dat zich richt op het ontwikkeling en upskilling van zakenvrouwen. Ook heeft ze Apreneur Network opgericht, het digitale netwerk platform for Afrikaanse ondernemers, dat recent is verkocht aan investeerders.

Sofie van der Linden

Chief People & Strateeg

Sofie is een ervaren leider en business strateeg. De laatste jaren heeft ze zich voornamelijk gericht op mens- en organisatieontwikkeling. Ze heeft bijgedragen aan het opzetten van verschillende organisaties en altijd internationaal gewerkt. Met haar consulting skills, commerciële denkwijze en groot netwerk sluit ze zich graag aan als mentor bij FEM-START

Rosanna Nazir

Sociale ondernemer, gecertificeerd coach, commercieel adviseur.

Rosanna Nazir heeft een diepgewortelde passie voor (co-)creatie van organisaties met een menselijke touch. Haar expertise ligt in het transformeren van bedrijven naar inclusieve omgevingen en dit bereikt ze door haar unieke methode van sterke communicatie, strategische inzichten en een ontzettend sterk netwerk. Haar missie is om een drijvende kracht te zijn voor vrouwen in de tech sector.

Marjolein van den Bergh

Communicatie expert, trainer, coach

Marjolein is gepassioneerd communicatie coach. Zij ontwerpt trainingsprogramma’s voor sociaal betrokken ondernemers en organisaties, waarbij ze gebruik maakt van het gedachtegoed van Nonviolent Communication. Haar missie is om professionals te helpen bij het bouwen van authentieke relaties met hun collega’s en klanten. Op deze manier faciliteert zij een positieve werkomgeving, laat ze zien hoe je diversiteit kunt omarmen en inspireert ze om te komen tot nieuwe oplossingen die alle betrokken partijen ten goede komen. Zij werkt in Nederland en internationaal voor verschillende opdrachtgevers. Als mentor kun je bij Marjolein terecht voor: hulp bij lastige gesprekken, managementvaardigheden, consultative based selling en teamwork hulpvragen.

Isabelle Coppens

Veranderkundige adviseur, ondernemer & trainer

Isabelle is een enthousiaste en energieke veranderkundige teamcoach die anderen beweegt om het verschil te maken. Ze begeleidt medewerkers en teams in mensgerichte organisaties vanuit haar bedrijf so vividly (www.sovividly.nl) met complexe en maatschappelijke vraagstukken over verandering, vernieuwing, ontwikkeling en cultuur. Isabelle heeft een bedrijfskundige achtergrond en een master in Entrepreneurship. Ze heeft zich gespecialiseerd in het veroorzaken van verandering. Ze heeft ervaring als (team) coach, (innovatie) programma manager, (veranderkundige) adviseur, event ontwikkelaar en facilitator / trainer. Ze werkt graag met methodieken als Appreciative Inquiry en Design Thinking. Daarnaast is ze Lumina Spark en Lumina Select practitioner / coach, waarmee ze teams en individuen begeleid op basis van gedrag- en competentie profielen. Energie krijgt ze van mensen anders te laten kijken, nieuwe perspectieven en kansen te laten ontdekken en betekenisvol te laten werken. Ze helpt met creatieve werkvormen om buiten de gebaande paden te denken en ruimte te creëren voor nieuwe oplossingen. Zo ook voor jou!

Valerie Nusman

User experience designer

Als designer met een specialisatie in User experience design is het Valérie’s expertise om altijd de eindgebruiker te begrijpen en centraal te stellen bij het ontwerpen van digitale ervaringen.
Met haar empatisch vermogen en nieuwsgierigheid baant ze zich een weg door het IT landschap rondom app ontwikkeling. Haar passie is design in de breedste zin, maar voor de kost werkt ze samen met developers, eindgebruikers en andere stakeholders om design en business challenges op te lossen omtrent het ontwikkelen van apps. Momenteel doet ze dit bij M2mobi, een Full Service Mobile Agency waar ze werkt aan mobiele apps voor zowel consumenten als de B2B markt. Als mentor kun je bij Valérie terecht voor advies over creatieve processen (Design thinking), hulp bij conceptuele challenges en inspiratie en adviezen rondom branding.

Frances Singleton-Clift

Workflow en procesmanagement coach

Frances heeft het grootste deel van haar leven gewerkt om ondernemers in het recht en technologie te ondersteunen. Vanuit haar juridische achtergrond Oxford University heeft ze in de publieke en private sector gewerkt om legal innovaties op de markt te brengen. Meest recentelijk heeft ze gewerkt met de Global Top-100 advocatenkantoren om business intelligence-tools te integreren. Daarnaast heeft ze Women in Legal Tech en haar eigen bedrijf opgericht voordat ze een jaar de Zuid-Amerika reisde om te leren over innovatie in Latijns-Amerika.

Ageeth Bakker

De verbindende en scherpe financial professional

Vanuit haar opleiding als register accountant is zij in staat om snel cijfers te doorgronden en te vertalen naar acties en verbeteringen voor je bedrijf. De afgelopen 10 jaar is zij in diverse organisaties directeur geweest en sturend in de realisatie van de strategie. Op dit moment zit zij in de Raad van bestuur van een middelgrote verzekeraar en is commissaris bij een andere verzekeraar. Zij ziet finance en interne beheersing als een belangrijke enabler in de realisatie van de strategie. Daarbij is zij in staat snel business modellen te doorgronden en te vertalen naar financiële model voor een onderneming

Jildou Steensma

Business coach

Jildou Steensma heeft in 2013 La Mision gericht. Zij is organisatie antropoloog en business coach. Haar passie is om te werken met ondernemers en organisaties die met hun business een maatschappelijke impact maken.
Jildou werkt vaak op het snijvlak van organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en innovatie. Als gecertificeerd Lumina Spark coach begeleidt zij teams. Via deze methodiek krijgen teamleden meer inzicht in zichzelf en in samenwerking binnen het team.
De afgelopen jaren heeft Jildou diverse acceleratorprogramma’s ontwikkeld en begeleid voor innovatieve startups en scale-ups in binnen en buitenland.

Snežana Nedeski

IT tech consultant, carrière & life coach 

Snežana Nedeski is een ervaren consultant, projectmanager en innovatiemanager met een focus op ICT, zowel bij startups als grote internationale bedrijven. Ze heeft brede ervaring met ICT projecten (en productontwikkeling) van concept tot implementatie. Dit vereist veel kennis, waardoor ze bekend is met werk- en denkwijzen zoals Agile, design thinking, design sprints, en lean startup.Hiernaast helpt ze als business- en carrière coach mensen met een diverse achtergrond tijdens hun reis naar succes, groei en geluk in het professionele leven (en zo ook in hun privéleven!).Als mentor kan je daardoor bij haar terecht voor zowel inhoudelijke vragen als uitdagingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden. Ze houdt van een praktische aanpak, maar zal altijd aandacht hebben voor eventuele gevoelens of patronen die een rol spelen in het vraagstuk.

 

Sabrina Nijs

Sales, pitchen en coachen

Als Sales Mentor heeft Sabrina een liefde voor het helpen van vrouwen om ze te laten excelleren als ondernemer. Met 20+ jaar werkervaring in Sales is ze nu ook een aantal jaar eigenaar van haar eigen bedrijf MaeDynamic en laat zij zich al jaren trainen in Amerika ogv Sales en ondernemerschap. Sales, commercieel denken en handelen is de basis van ondernemen maar een groot struikelblok voor velen. Zij ziet vrouwen helaas vaak stagneren om voor hun waarde te gaan staan, om vol zelfvertrouwen een pitch te kunnen doen of goede prijzen durven vragen voor hun aanbod.Dit geldt niet voor alle vrouwen, ze werkt ook veel met doortastende vrouwelijke ondernemers die gefocust zijn op omzet, groei en het pakken van alle commerciële kansen. Ze ziet zichzelf graag als strategisch Sales partner in jouw reis naar een level UP. Let’s GO!

Nicole Edelenbos

Leider, coach, ondernemer

Nicole heeft jarenlang als professional (jurist en advocaat) gewerkt; 10 jaar lang bij verschillende bedrijven in eindverantwoordelijke management functies, waaronder als directeur van diverse Betaald Voetbal organisaties. Sinds 2005 is zij adviseur op het gebied van management en organisatie. Sinds 2014 heeft zij haar eigen bureau (www.edelenbosses.nl) en richt zij zich tevens op het verkrijgen van meer vrouwen in leidinggevende posities en vrouwelijk leiderschap met de programma’s van Future Female Leaders. ( www.futurefemaleleaders.nl). Ze is een verbinder, een netwerker, is creatief kritisch en denkt graag ‘out of the box’.

Lisa Ross-Marcus

Leadership coach for women, communication and intercultural trainer

Lisa’s mission is ‘empowering women who make a difference.’ She has coached and trained women in both the business and non-profit sectors to help them to become more assertive, set boundaries and cultivate leadership presence. Insights about core values, limiting beliefs and new alternatives, enable female leaders to gain confidence to hold themselves and others accountable for reaching shared goals. Female entrepreneurs are challenged to think and act even more strategically to achieve their business objectives in the Covid-19 crisis. A former dancer/choreographer, Lisa created 20 original productions funded by the Dutch Ministry of Culture, before pivoting to the business sector. As a female entrepreneur she founded one of the first wedding planning companies in The Netherlands and sold it after 5 years. She was a corporate communication trainer for multinational companies for 10 years before shifting her focus to executive coaching and intercultural training. Lisa coaches in English.

Diderik van Wingerden

Software Architect, Agile/Scrum Coach, Open Source Expert

Diderik werkt op het snijvlak van digitale sociale innovatie, design thinking en bedrijfsmodellering. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft hij 50+ software-oplossingen ontwikkeld, 80+ presentaties en workshops gegeven en de effectiviteit van 15+ innovatie- en software teams geoptimaliseerd. Enkele organisaties waar Diderik actief is geweest: 510 van het Nederlandse Rode Kruis, World Vision Kenia, Dance4Life, Light for the World, Danish Design Center, Ministerie van Justitie & Veiligheid, ANWB en NS.

Mascha Mooy

Burnout specialist, Auteur

Mascha is de oprichter en directeur van Bye Bye Burnout. Bye Bye Burnout is onder de bezielende leiding van Mascha uitgegroeid tot de meest revolutionaire en spraakmakende burn-out organisatie van dit land. Dankzij Mascha’s realistische kijk op burn-outs heeft zij al meerdere werkgevers kunnen behoeden voor hoge verzuimkosten wegens uitval door burn-out en werkstress. Mascha heeft vorig jaar een managementboek over burn-out op de werkvloer geschreven en staat zij regelmatig op het podium om te praten over ondernemen, leiderschap en alles wat erbij komt kijken. Daarnaast is Mascha de winnares van de Piper Heidsieck Leading Ladies Award en behoort Mascha tot de Top 25 van meest innoverende organisaties van dit land aldus De Ondernemer.

Jolien Siemerink

Tech, social impact, marketing & innovation 

Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd een focus gehad op digitale mogelijkheden, optimalisatie en innovatie. Dit startte als jong meisje met het uit elkaar halen en opnieuw installeren van de computer van mijn ouders, en bezegelde ik met een MA in New media & Digital Culture. Ik heb mijn interesse in marketing en innovatie nu zeven jaar bij verschillende instellingen kunnen toepassen. Zowel aan de profit- als aan de non-profit kant en van mediabureaus tot uitgevers. Ik deel dan ook graag, en voor zover mogelijk, mijn ervaringen met toekomstige techneuten en wereldveranderaars vanuit mijn persoonlijke passie en interesse in tech met een focus op sociale impact.

Wilfried De Wever

Strategische transitie-, investerings- en innovatie adviseur – Foresight Initiatives Developer

Wilfried heeft een internationale juridische en economische achtergrond. Als CEO van Foresight-Transitions helpt hij klanten en organisaties gebalanceerde transitie, groei- en innovatiepaden uit te stippelen en op een verstandige manier risico’s te nemen. Hij daagt klanten uit en zorgt ervoor dat ze 1 stap vooruit kunnen blijven door groeiende problemen aan te pakken en op nieuwe trends in te spelen. Als adviseur, ondernemer en director heeft hij gedurende de laatste 17 jaar een uitgebreide toolkit van methodes samengesteld, uitgetest en verfijnt en een zeer breed internationaal netwerk uitgebouwd. Hij heeft ervaring met private, commerciële, publieke, en not-for-profit initiatieven.

Jette van Duijn

Aanbod designer en goudvanger

Jette begeleidt vrouwelijke ondernemers bij het vangen van hun unieke goud en dit te laten meebewegen in een goed voelend en goed werkend aanbod. Want met jouw goud in handen, voel en zie je wat je waard bent en trek je de juiste klanten aan! Dit geeft je energie, helderheid, vrijheid en rust en kun je de markt op en een daadwerkelijke transformatie bij jouw klanten realiseren. Iedereen heeft een unieke gift en het is de bedoeling dat je dit nog meer transformeert in goud. Door een positieve bijdrage te leveren aan de wereld en dit dan doorgeven. Als ondernemer is je aanbod hier het middel voor.“The purpose of life is to discover your gift. The meaning of life is to give your gift away”

Ellen Tacoma

Sociaal ondernemer, scale-up specialist

 Ellen heeft jarenlange ervaring zowel als ondernemer als in de corporate sector in diverse management posities. Ellen is sterk in het definiëren van een missie, vast stellen van een ambitieuze lange termijn stip op de horizon en helpt je deze te vertalen naar korte termijn acties vandaag. Complexe situaties ontrafelt ze door duidelijke keuzes te maken en focus aan te brengen. Co-founder en nu board member van Women on Wings, dat als doel heeft 1 miljoen banen te creëren voor vrouwen op het Indiase platteland. Women on Wings heeft een kantoor in Nederland en India. Impact: er zijn inmiddels 284.000 banen gerealiseerd, samen met Indiase sociale ondernemers. Zij is een goede luisteraar, eerlijk, analytisch en pragmatisch.

Lara Ankersmit

Digitaal expert, media strateeg

 Lara Ankersmit is adjunct-hoofdredacteur en hoofd digitaal bij het Financieele Dagblad. Ze is een expert op het gebied van digitale transformatie en strategie in mediaorganisaties en is sinds de start van het web een drijvende kracht achter digitaal publiceren. Ze begon haar carrière als journalist, gevolgd door rollen in advertenties en uitgeverijen. Als hoofd van NOS Digital Media leidde ze de ontwikkeling van innovatieve digitale producten en apps. Haar focus ligt op gebruikerservaring, technische innovatie en aanpassing voor een specifieke gebruikersgroep. Met haar team ontwikkelde ze bekroonde apps en sites voor nieuws- en sportevenementen. Naast haar werk bij de NOS en het FD was zij juryvoorzitter voor de TEDxAmsterdamWomen Startup Award; ook is ze lid van de Raad van Toezicht van de Melkweg.

Connor Sattely

Chief “Helps Your CEO Keep Their Sanity” Officer

Running a startup is usually a stressful and chaotic experience that only the craziest people in the world undertake. That includes this guy. Connor has run 3 startups over 10 years, and advised 100+ startups from 25+ countries on everything from business development and strategy to product development and investment preparation. Get in touch to talk to a fellow founder-turned-advisor (turned back to founder because he has the self control of a drunk fish) about the problems keeping you up at night as you grind and grow your business.

Joyce Oomen-Beeris

Idee management, Service Design Thinking, Portfolio management

Joyce is een innovatie- en portfoliomanagement consultant/ facilitator met ruime kennis en ervaring op het gebied van innovatiemanagement, portfolio management, service design thinking en lean startup. Zij is founder van www.pimcy.nl (2015) en www.studiopimcy.nl (2020). Joyce heeft een achtergrond in financiële dienstverlening en werkt vooral voor grotere, corporate organisaties. Vraagstukken op het gebied van productontwikkeling, productmanagement, verbeteren van de klantervaring, ontwikkelen van innovatiestrategie en jouw business model is haar expertise. Woorden die haar kenmerken zijn: nieuwsgierig, creatief, uitdagend, energiek, direct en vrolijk.

 

Nathalie Dijkman

Social entrepreneur, Bridge builder between Europe and Africa 

Nathalie is a social entrepreneur, with specific expertise in civic tech companies serving clients in the public sector. Nathalie founded SEMA, a social enterprise that offers a platform in East Africa to give citizens a voice in evaluating public services. I’m interested in helping female entrepreneurs who are interested or setting up on the African continent, while you are not African: how do you do that, as a white person, in a responsible way? SEMA won the international Anti-Corruption Excellence Award last year, currently has a turnover of EUR 250,000 from both donations and government tenders, and has given a voice to 75,000 citizens in Uganda. Besides SEMA, Nathalie has also set up her own ethical fashion (wax-print) brand called Langi: clothing produced by refugees in Africa and sold in Europe. In addition, Nathalie is co-founder of the Amsterdam Law Hub: an innovation space for justice entrepreneurs (especially students of social sciences) at the University of Amsterdam. As a mentor I like to support young entrepreneurs who, like me, have a passion for justice, creativity and Africa.

Kerrie Finch

Founding Partner futurefactor

Kerrie is the founding partner at futurefactor, a communications consultancy based in Amsterdam, London and Los Angeles. She is passionate about making connections as a host or moderator on the main stages of Cannes Lions, The Next Web, Dublin Tech Summit, PromaxBDA, Frankfurt’s ME Convention, and more. Prior to founding FinchFactor in 2009 (now futurefactor), Kerrie was PR Director at Wieden+Kennedy, wrangling brands such as Nike and Heineken, Coca-Cola and Electronic Arts. Today, Kerrie is country representative for the Cannes Lions International Festival of Creativity, board member of the ADCN, advisory board member of IncludeNow and the founder of SheSays Amsterdam.

 

Nathalie van Haaren

Professional coach, Ondernemer & Trainer

Nathalie van Haaren zegde twee jaar geleden haar corporate baan op in de IT om zo haar leven te transformeren en internationaal en remote te gaan werken. Op dit moment woont en werkt Nathalie in Senegal, West Africa. Naast het runnen van haar eigen coach praktijk waar zij vrouwen in het bedrijfsleven en expats helpt om de transitie te maken naar het ondernemerschap heeft zij veel ervaring als (innovatie) programma manager, facilitator en trainer voor vraagstukken rondom Corporate Learning en Development. Ze werkt graag met methodieken als Agile, Design Thinking en Coaching Tools om zo van binnenuit te innoveren en transformeren. Voor hulp vragen rondom internationaal werken, de transitie van werknemer naar ondernemer en als je moeite hebt met je eerste klanten vinden kan je bij haar terecht!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Brian Gharibaan

Storytelling, Brainstorming, Software Engine

Brain’s drive to build an idea from scratch to viability is his strength. In the last 20years he built over 20+ companies and organizations around gaming, education, technology and communities. When he started as a young entrepreneur it was challenging to find people on the right path, hence all of his all-round knowledge comes from first hand experience. He’s hopeful to be connected to people who have a hard time finding help. 2019 was transformative as a founder, he left his software company and co-working space to leverage and calibrate his general goals. 5years meeting a range of startups, many ideas developed -from major successes to catastrophic failures – and learnt how to navigate the technology ecosystem.

Anne Nijenhuis

Investment manager, Financier & Durfal

Anne heeft een grote bewondering voor ondernemers. Mensen die vanuit hun passie en energie de mooiste ideeën om weten te zetten in daadwerkelijke ondernemingen. Durf hebben en de stap wagen. Het is vanuit die bewondering dat Anne al vele jaren vanuit verschillende rollen bedrijven adviseert waar dat op dat moment nodig lijkt. Begonnen bij de Rabobank, waar zij na het Corporate Management Traineeship, startte als adviseur bij Special Asset Management, gevolgd door Investment Manager Acquisition Finance. Hierna besloot zij dat het tijd was nu eens aan de andere kant te zitten en in plaats van als financier als investeerder bij bedrijven betrokken te zijn. Bij Karmijn Kapitaal vond zij haar plek: een investeringsfonds – opgericht door drie vrouwelijke partners – dat investeert in bedrijven die worden geleid door vrouwen en mannen. Vanuit de overtuiging – en dat ook is bewezen – dat diverse managementteams beter presteren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contact: info@fempreneurhulp.nl
Locatie: Den Haag, Nederland