Onze mentoren

Sandra van der Pal

Mentor, verbinder, startup liefhebber
Sandra van der Pal is een verbinder in hart en nieren. Dit, samen met haar voorliefde voor startups, resulteerde in haar rol binnen TEDxAmsterdamWomen. Als onderdeel van het Startup Awards team ondersteunde zij het initiatief van 2017 tot heden. Als vervolg op het TEDx initiatief, sloegen Marian en Sandra de handen ineen om samen de Nederlandse tak van FEM-START op te zetten. Het moment dat de coronacrisis Nederland trof, spraken Marian en Sandra hun zorgen naar elkaar uit. Wat zou dit zou betekenen voor vrouwelijke ondernemers? Zo ontstond FEMpreneurhulp.

Marian Spier

Sociaal ondernemer, visionair, leider.

Als één van de meest toonaangevende sociale ondernemers in Nederland, ligt Marian’s diepgewortelde passie bij het creëren van positieve sociale verandering, specifiek gericht op het excelleren van vrouwelijke ondernemers. In 2010 startte Marian TEDxAmsterdamWomen als onderdeel van de bestaande TEDx initiatieven. Uit dit passieproject ontstond al snel een vervolg initiatief: FEM-START werd in 2019 gestart, waar FEMpreneurhulp een onderdeel van is.

Gervaise Coebergh

Business strateeg, marketing & communicatie expert, coach.
Een geboren ondernemer met een achtergrond in kunstgeschiedenis. In 1997 richtte Gervaise Coebergh Communicatie & PR op en heeft zij het bedrijf opgebouwd tot een van de toonaangevende spelers in de Nederlandse communicatiebranche. Gervaise is grondlegger van SpicePR, medeoprichter van VERTOV en eigenaar van Voscheheugte. Een grote passie van Gervaise is het streven naar een meer diverse maatschappij door het ondersteunen van verschillende culturele initiatieven. Als kroon op haar werk ontving zij de Porsche People’s Choice Female Entrepreneur of the Year Award.

Kimberly Ofori

Scale-up specialist, digitaal strateeg, mentor.

Ondernemen zit Kimberly Ofori in het bloed, zo heeft Kimberly meerdere ondernemingen opgericht in het afgelopen decennium. Variërend van digitale platformen, HR oplossingen en lifestyle merken. Ze is de oprichter van Ofori Inc. een consultancy dat Europese bedrijven begeleid met hun uitbreiding naar de Afrikaanse markt. Daarnaast heeft Kimberly SheWins opgericht, een consultancy met een community platform dat zich richt op het ontwikkeling en upskilling van zakenvrouwen. Ook heeft ze Apreneur Network opgericht, het digitale netwerk platform for Afrikaanse ondernemers, dat recent is verkocht aan investeerders.

Martina Guzmán

Mentor, sprekerscoach, website ontwerper.

Martina Guzman is een ondernemer in hart en nieren. Met veel passie zet ze zich in als sprekerscoach om vrouwen te ondersteunen met de realisatie van hun dromen. Een van haar vele visies voor de nabije toekomst is om een podium te bieden aan vrouwelijke ondernemers waar ze het vertrouwen krijgen dat ze nodig hebben om hun onderneming te laten groeien.

Rosanna Nazir

Sociale ondernemer, gecertificeerd coach, commercieel adviseur.

Rosanna Nazir heeft een diepgewortelde passie voor (co-)creatie van organisaties met een menselijke touch. Haar expertise ligt in het transformeren van bedrijven naar inclusieve omgevingen en dit bereikt ze door haar unieke methode van sterke communicatie, strategische inzichten en een ontzettend sterk netwerk. Haar missie is om een drijvende kracht te zijn voor vrouwen in de tech sector.

Marjolein van den Bergh

Communicatie expert, trainer, coach

Marjolein is gepassioneerd communicatie coach. Zij ontwerpt trainingsprogramma’s voor sociaal betrokken ondernemers en organisaties, waarbij ze gebruik maakt van het gedachtegoed van Nonviolent Communication. Haar missie is om professionals te helpen bij het bouwen van authentieke relaties met hun collega’s en klanten. Op deze manier faciliteert zij een positieve werkomgeving, laat ze zien hoe je diversiteit kunt omarmen en inspireert ze om te komen tot nieuwe oplossingen die alle betrokken partijen ten goede komen. Zij werkt in Nederland en internationaal voor verschillende opdrachtgevers. Als mentor kun je bij Marjolein terecht voor: hulp bij lastige gesprekken, managementvaardigheden, consultative based selling en teamwork hulpvragen.

Sofie van der Linden

Chief People & Strateeg

Sofie is een ervaren leider en business strateeg. De laatste jaren heeft ze zich voornamelijk gericht op mens- en organisatieontwikkeling. Ze heeft bijgedragen aan het opzetten van verschillende organisaties en altijd internationaal gewerkt. Met haar consulting skills, commerciële denkwijze en groot netwerk sluit ze zich graag aan als mentor bij FEM-START

Valerie Nusman

User experience designer

Als designer met een specialisme in User experience design is het Valérie’s expertise om altijd de eindgebruiker te begrijpen en centraal te stellen bij het ontwerpen van digitale ervaringen.
Met een goede portie emphatisch vermogen en nieuwsgierigheid baant ze zich een weg door het IT landschap rondom app ontwikkeling. Haar passie is design in de breedste zin, maar voor de kost werkt ze samen met developers, eindgebruikers en andere stakeholders om design en business challenges op te lossen omtrent het ontwikkelen van apps.
Momenteel doet ze dit bij M2mobi, een Full Service Mobile Agency waar ze werkt aan mobiele apps voor zowel consumenten als de B2B markt. Als mentor kun je bij Valérie terecht voor advies over creatieve processen (Design thinking), hulp bij conceptuele challenges en inspiratie en adviezen rondom branding.

Frances Singleton-Clift

Workflow en procesmanagement coach

Frances heeft het grootste deel van haar leven gewerkt om ondernemers in het recht en technologie te ondersteunen. Vanuit haar juridische achtergrond Oxford University heeft ze in de publieke en private sector gewerkt om legal innovaties op de markt te brengen. Meest recentelijk heeft ze gewerkt met de Global Top-100 advocatenkantoren om business intelligence-tools te integreren. Daarnaast heeft ze Women in Legal Tech en haar eigen bedrijf opgericht voordat ze een jaar de Zuid-Amerika reisde om te leren over innovatie in Latijns-Amerika.

Ageeth Bakker

De verbindende en scherpe financial professional

Vanuit haar opleiding als register accountant is zij in staat om snel cijfers te doorgronden en te vertalen naar acties en verbeteringen voor je bedrijf. De afgelopen 10 jaar is zij in diverse organisaties directeur geweest en sturend in de realisatie van de strategie. Op dit moment zit zij in de Raad van bestuur van een middelgrote verzekeraar en is commissaris bij een andere verzekeraar. Zij ziet finance en interne beheersing als een belangrijke enabler in de realisatie van de strategie. Daarbij is zij in staat snel business modellen te doorgronden en te vertalen naar financiële model voor een onderneming

Jildou Steensma

Business coach

Jildou Steensma heeft in 2013 La Mision gericht. Zij is organisatie antropoloog en business coach. Haar passie is om te werken met ondernemers en organisaties die met hun business een maatschappelijke impact maken.
Jildou werkt vaak op het snijvlak van organisatieontwikkeling, teamontwikkeling en innovatie. Als gecertificeerd Lumina Spark coach begeleidt zij teams. Via deze methodiek krijgen teamleden meer inzicht in zichzelf en in samenwerking binnen het team.
De afgelopen jaren heeft Jildou diverse acceleratorprogramma’s ontwikkeld en begeleid voor innovatieve startups en scale-ups in binnen en buitenland.

Snežana Nedeski

IT tech consultant, carrière & life coach 

Snežana Nedeski is een ervaren consultant, projectmanager en innovatiemanager met een focus op ICT, zowel bij startups als grote internationale bedrijven. Ze heeft brede ervaring met ICT projecten (en productontwikkeling) van concept tot implementatie. Dit vereist veel kennis, waardoor ze bekend is met werk- en denkwijzen zoals Agile, design thinking, design sprints, en lean startup.
Hiernaast helpt ze als business- en carrière coach mensen met een diverse achtergrond tijdens hun reis naar succes, groei en geluk in het professionele leven (en zo ook in hun privéleven!).
Als mentor kan je daardoor bij haar terecht voor zowel inhoudelijke vragen als uitdagingen op het gebied van persoonlijke vaardigheden. Ze houdt van een praktische aanpak, maar zal altijd aandacht hebben voor eventuele gevoelens of patronen die een rol spelen in het vraagstuk.

Isabelle Coppens

Veranderkundige adviseur, ondernemer & trainer

Isabelle is een enthousiaste en energieke veranderkundige teamcoach die anderen beweegt om het verschil te maken. Ze begeleidt medewerkers en teams in mensgerichte organisaties vanuit haar bedrijf so vividly (www.sovividly.nl) met complexe en maatschappelijke vraagstukken over verandering, vernieuwing, ontwikkeling en cultuur. Isabelle heeft een bedrijfskundige achtergrond en een master in Entrepreneurship. Ze heeft zich gespecialiseerd in het veroorzaken van verandering. Ze heeft ervaring als (team) coach, (innovatie) programma manager, (veranderkundige) adviseur, event ontwikkelaar en facilitator / trainer. Ze werkt graag met methodieken als Appreciative Inquiry en Design Thinking. Daarnaast is ze Lumina Spark en Lumina Select practitioner / coach, waarmee ze teams en individuen begeleid op basis van gedrag- en competentie profielen. Energie krijgt ze van mensen anders te laten kijken, nieuwe perspectieven en kansen te laten ontdekken en betekenisvol te laten werken. Ze helpt met creatieve werkvormen om buiten de gebaande paden te denken en ruimte te creëren voor nieuwe oplossingen. Zo ook voor jou!

Geraldine Moodley

Mediator, strateeg, diversiteit & inclusie adviseur

Gerri is geboren in Durban, Zuid Afrika en opgegroeid in Sydney, Australia en nu 15jaar Amsterdammer. Ze is mensenrechtenadvocaat en mediator, adviseur en trainer op het gebied van diversiteit en inclusie. Ze is van gemengde etnische afkomst en dat maakt interculturele relaties een werkveld dat ze goed kent. Ze heeft 25 jaar gecombineerde ervaring in klantenservice, externe en internationale relaties, veiligheid, (human security), conflict en communicatie training, projectmanagement, campagne & branding en het leiden van specifieke project operaties in internationale organisaties. Ze fungeerde als adviseur voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en bij overheden, management en raden van bestuur. Diversiteit en inclusie is haar specialiteit en zij ziet de integratie van diversiteit en inclusie een sterke relatie hebben tot interpersoonlijk communicatie, organisatieontwikkeling, strategie, optimale teamdynamiek en het bereiken van bedrijfs/organisatie doelstellingen. Dit is hard nodig is in ons huidig klimaat als onderdeel van een multiculturele en globale mindset.

Lisa Ross-Marcus

Leadership coach for women, communication and intercultural trainer

Lisa’s mission is ‘empowering women who make a difference.’ She has coached and trained women in both the business and non-profit sectors to help them to become more assertive, set boundaries and cultivate leadership presence. Insights about core values, limiting beliefs and new alternatives, enable female leaders to gain confidence to hold themselves and others accountable for reaching shared goals. Female entrepreneurs are challenged to think and act even more strategically to achieve their business objectives in the Covid-19 crisis. A former dancer/choreographer, Lisa created 20 original productions funded by the Dutch Ministry of Culture, before pivoting to the business sector. As a female entrepreneur she founded one of the first wedding planning companies in The Netherlands and sold it after 5 years. She was a corporate communication trainer for multinational companies for 10 years before shifting her focus to executive coaching and intercultural training. Lisa coaches in English.

Diderik van Wingerden

Software Architect, Agile/Scrum Coach, Open Source Expert

Diderik werkt op het snijvlak van digitale sociale innovatie, design thinking en bedrijfsmodellering. Met meer dan 20 jaar ervaring heeft hij 50+ software-oplossingen ontwikkeld, 80+ presentaties en workshops gegeven en de effectiviteit van 15+ innovatie- en software teams geoptimaliseerd. Enkele organisaties waar Diderik actief is geweest: 510 van het Nederlandse Rode Kruis, World Vision Kenia, Dance4Life, Light for the World, Danish Design Center, Ministerie van Justitie & Veiligheid, ANWB en NS.

Nicole Edelenbos

Leider, coach, ondernemer

Nicole heeft jarenlang als professional (jurist en advocaat) gewerkt; 10 jaar lang bij verschillende bedrijven in eindverantwoordelijke management functies, waaronder als directeur van diverse Betaald Voetbal organisaties. Sinds 2005 is zij adviseur op het gebied van management en organisatie. Sinds 2014 heeft zij haar eigen bureau (www.edelenbosses.nl) en richt zij zich tevens op het verkrijgen van meer vrouwen in leidinggevende posities en vrouwelijk leiderschap met de programma’s van Future Female Leaders. ( www.futurefemaleleaders.nl). Ze is een verbinder, een netwerker, is creatief kritisch en denkt graag ‘out of the box’.

Jolien Siemerink

Tech, social impact, marketing & innovation 
Voor zover ik mij kan herinneren heb ik altijd een focus gehad op digitale mogelijkheden, optimalisatie en innovatie. Dit startte als jong meisje met het uit elkaar halen en opnieuw installeren van de computer van mijn ouders, en bezegelde ik met een MA in New media & Digital Culture. Ik heb mijn interesse in marketing en innovatie nu zeven jaar bij verschillende instellingen kunnen toepassen. Zowel aan de profit- als aan de non-profit kant en van mediabureaus tot uitgevers. Ik deel dan ook graag, en voor zover mogelijk, mijn ervaringen met toekomstige techneuten en wereldveranderaars vanuit mijn persoonlijke passie en interesse in tech met een focus op sociale impact.

Contact: info@fempreneurhulp.nl
Locatie: Den Haag, Nederland