Onze partners

Oranje Fonds

 

Het Oranje Fonds is er voor iedereen die zich zich inzet voor een ander. Onze steun bestaat uit geld, tijd, kennis en aandacht. Als we er allemaal voor elkaar zijn, staat niemand er alleen voor. Het Oranje Fonds kenmerkt zich door het ondersteunen van sociale projecten die meehelpen aan een betere maatschappij voor iedereen.

Met het uitbreken van de coronacrisis is onze samenleving in de kern geraakt. Het raakt iedereen en met name de mensen die kwetsbaar zijn. Het Oranje Fonds wil juist deze groep een vangnet bieden, juist nu. Vanuit deze gedachtegang, heeft Oranje Fonds besloten om een samenwerking aan te gaan met FEMpreneurhulp.

Karmijn Kapitaal  

Karmijn Kapitaal is een investeringsmaatschappij gericht op het MKB. Succesvol ondernemen staat voor ons gelijk aan verantwoord groeien. Geen enkele onderneming is namelijk gebouwd met enkel financiële doelen. Ondernemen begint met een droom. Iets willen neerzetten. Ondernemingen worden gebouwd op de schouders van mensen. 

 Die visie vraagt om balans. Balans tussen zachte waarden en spreadsheets. Tussen zakelijk en zorgzaam, actiegericht en bedachtzaam. Tussen risico’s nemen en managen, concurreren en verbinden. Tussen meningen en overtuigingen, van mannen én vrouwen. Juist die balans tussen winst en maatschappelijke waarden maakt bedrijven succesvol, is onze ervaring.

Wij zetten deze ervaring graag in om ondernemers te ondersteunen bij hun groei.

 

SmartMatchApp

 

Het online matching platform van FEMpreneurhulp is is een initiatief van FEM-START mede gesteund door Equals dat zich inzet om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen, aan te moedigen en te laten excelleren. In tijden van crisis en daarna. FEMpreneurhulp zet zich actief in om vrouwelijke ondernemers te ondersteunen bij alle uitdagingen die de huidige crisis met zich meebrengt. Middels ons mentor netwerk bieden wij jou de support op maat aan die je nodig hebt om je onderneming door de crisis te komen. Samen staan we immers sterker dan alleen. #SamenSterk

 

Met FEMpreneurhulp is het mogelijk om gratis mentor sessies te ontvangen met een ervaren mentor die expertise heeft in jouw branche. Het geeft de mentee de ruimte om vragen te stellen en zich verder te ontwikkelen in haar carrière, of dat op persoonlijk niveau is of voor haar organisatie of bedrijf.

 

SmartMatchApp is een matchmaking platform, gemaakt om matchen makkelijker te maken. Via SMA kan je zelf lijsten aanmaken, kiezen waarop het systeem matches moet maken en mailen vanuit de software. Daarbij kan je een platform inrichten met je eigen huisstijl en veel informatie uit de software halen. Kortom, een platform om matchen makkelijker te maken voor een bedrijf, op de manier die bij een bedrijf past.

 

FEMpreneurhulp is een samenwerking met SmartMatchApp aangegaan om het matchen van mentoren en mentees zo praktisch mogelijk te maken. Dit versnelt het proces achter de schermen, maar maakt het ook voor mentoren en mentees makkelijker om profielen in te zien en afspraken te plannen.

 

Tot stand koming samenwerking
Bij het zoeken naar een goed systeem om te gebruiken voor FEMpreneurhulp hebben we uitvoerig onderzoek gedaan. We hebben gemaild en met verschillende software bedrijven voordat we een keuze hebben gemaakt. Na dit uitvoerige onderzoek, met meetings en veel mailverkeer met verschillende software systemen zijn we uiteindelijk bij SMA terecht gekomen. SMA paste het beste bij ons door de verschillende toevoegingen aan het systeem, zoals de mogelijkheid om een inlogportaal voor onze mentees en mentoren te hebben. Dit was, naast vele andere voordelen, voor ons een belangrijk punt om voor SMA te gaan, want SMA biedt op deze manier onze community de ruimte om een eigen platform te hebben en te gebruiken. Natuurlijk is het grootste voordeel het vernieuwde algoritme in het software systeem wat het matchen zoveel sneller en efficiënter maakt dan voorheen. Daarnaast boden zij ook de optie voor een kalender, wat het systeem efficiënter maakt dankzij de ingevulde beschikbaarheid van beiden partijen. Dit helpt enorm bij het maken van afspraken en het inplannen van mentor sessies, waar nu veel tijd op bespaard kan worden.

 

Voor mentoren en mentees
Wat is er zo vernieuwend aan het nieuwe FEMpreneurhulp platform? Mentees vullen een uitgebreide vragenlijst in om een compleet beeld te creëren van wat ze nodig hebben. Door deze uitgebreide lijst en het profiel dat erbij komt is er altijd een fijn en handig overzicht dat makkelijk aan te passen is. Deze vragenlijst helpt bij het duidelijk in beeld krijgen van vragen, zodat jij en wij precies weten waar je naar op zoek bent. Dit schept een duidelijk beeld van waar je precies hulp bij nodig hebt, zodat wij hier op de juiste manier op in kunnen haken. Door het nadenken over deze vraag en het stilstaan bij wat je precies nodig hebt hopen we dat het niet alleen voor ons maar ook voor jezelf duidelijk is wat je hoopt te bereiken met de hulp, zodat je gericht aan de slag kan gaan met de mentor.

 

Voor mentoren is ook het profiel van groot belang. Een mentor kan het profiel van een mentee bekijken op het moment dat wij dit delen en ziet zo meteen of de hulpvraag goed aansluit bij de expertise. Daarnaast kunnen mentoren door de tijd heen makkelijk hun profiel aanpassen mochten ze uitbreiden qua expertise of iets weg willen halen uit hun profiel. Ook werken we met een agenda, waardoor mentoren en mentees eenvoudig elkaars beschikbaarheid kunnen zien, zodat afspraken plannen nog eenvoudiger wordt!

 

Het proces
Na het aanmelden gaan wij aan de slag met het vinden van een match voor iedere mentee. Door de SmartMatchApp zien wij nu automatisch welke mentoren er het beste matchen met de behoefte van de mentee. Aan de hand van wat een nieuwe mentee zelf invult helpt het programma met het vinden van de beste match. Zo zien we meteen op welke vlakken de mentor en mentee bij elkaar passen. Het algoritme gebruikt de verschillende variabelen van interesse om jou te matchen met de juiste mentor! Hierdoor kunnen we dus de perfecte mentor bij iedere situatie vinden.

 

Door de software kunnen we op een eenvoudige en snelle manier potentiële matches aan het profiel van de mentee toevoegen. Hierna sturen we een introductie van de mentee naar de potentiële mentor, die het profiel van de mentee in kan zien en kan bepalen of het een goede match is. Het uitgebreide profiel van de mentee is dit nu veel makkelijker te bepalen voor een mentor, die ziet namelijk meteen of het wel of niet bij diegene aansluit. Dit in combinatie met de matching software van SMA zorgt ervoor dat het systeem veel efficiënter is dan voorheen, waar alles met de hand gedaan werd en er op basis van weinig informatie besloten moest worden of er een match was. De samenwerking met SMA is dan ook een mooie stap om FEMpreneurhulp te verbeteren.

 

Kortom, via het software systeem van SmartMatchApp wordt het matchen makkelijker, meer overzichtelijk en efficiënter. Zo kunnen we nog sneller meer vrouwelijke ondernemers helpen met hun hulpvragen. FEMpreneurhulp is in het leven geroepen om jou te ondersteunen en verder te helpen! Nu met het vernieuwde platform in samenwerking met Equals en Smart Match App, kunnen we dit gehele proces efficiënt tot het volgende niveau brengen. Meld je aan en kom bij de FEM-START community!

 

Wil je meedoen?

 

Stuur een mailtje naar: info@fempreneurhulp.nl

Stichting FEMpreneurhulp, RSIN 861685702
FEMpreneurhulp is een initiatief van FEM-START

Contact: info@fempreneurhulp.nl
Locatie: Den Haag, Nederland