Initiatiefnemers

 

Het primaire doel van de stichting FEMpreneurhulp is dan ook om deze vrouwelijke zzp’ers in een financieel kwetsbare positie te ondersteunen en daarmee bij te dragen aan de armoedebestrijding in Nederland.  Wij bieden 3 gratis mentorsessies om bedrijven een boost te geven. Het programma is ontwikkeld door Marian Spier en Sandra van der Pal.

Marian Spier

Sociaal ondernemer, visionair, leider.

Als één van de meest toonaangevende sociale ondernemers in Nederland, ligt Marian’s diepgewortelde passie bij het creëren van positieve sociale verandering, specifiek gericht op het excelleren van vrouwelijke ondernemers. In 2010 startte Marian TEDxAmsterdamWomen als onderdeel van de bestaande TEDx initiatieven. Uit dit passieproject ontstond al snel een vervolg initiatief: FEM-START werd in 2019 gestart, waar FEMpreneurhulp een onderdeel van is.

“Als de oprichter van TEDxAmsterdamWomen en FEM-START heb ik het voorrecht om een ruimte te creëren voor vrouwelijke ondernemers in Nederland en hen een platform te bieden om hun stem te laten horen.” – Marian Spier

Awards
Webby Awards, 2012
Cannes Lion Awards, 2012
Inspiring Fifty 50 Women in Tech NL, 2013, 2017, 2019
Lean in EU Women Business Angels – Best Newcomer Award, 2018
Nominee Black Achievement Awards, 2018

Sandra van der Pal

Mentor, verbinder, startup liefhebber.

Sandra van der Pal is een verbinder hart en nieren. Dit, samen met haar voorliefde voor startups, resulteerde in haar rol binnen TEDxAmsterdamWomen. Als onderdeel van het Startup Awards team ondersteunde zij het initiatief van 2017 tot op heden. Als vervolg op het TEDx initiatief, sloegen Marian en Sandra de handen ineen om samen de Nederlandse tak van FEM-START op te zetten. Het moment dat de coronacrisis Nederland trof, spraken Marian en Sandra hun zorgen naar elkaar uit. Wat zou dit zou betekenen voor vrouwelijke ondernemers? Zo ontstond FEMpreneurhulp.

“Via FEMpreneurhulp kunnen vrouwen van elkaar te leren en elkaar te steunen. Juist nu is dat zo belangrijk. Graag zet ik mijn ervaring met het begeleiden van startups wereldwijd nu in om vrouwen na de coronacrisis te laten overleven en er sterker uit te komen.”

Sandra van der Pal

Mentor, verbinder, startup liefhebber.

Sandra van der Pal is een verbinder hart en nieren. Dit, samen met haar voorliefde voor startups, resulteerde in haar rol binnen TEDxAmsterdamWomen. Als onderdeel van het Startup Awards team ondersteunde zij het initiatief van 2017 tot heden. Als vervolg op het TEDx initiatief, sloegen Marian en Sandra de handen ineen om samen de Nederlandse tak van FEM-START op te zetten. Het moment dat de coronacrisis Nederland trof, spraken Marian en Sandra hun zorgen naar elkaar uit. Wat zou dit zou betekenen voor vrouwelijke ondernemers? Zo ontstond FEMpreneurhulp.

“Via FEMpreneurhulp kunnen vrouwen van elkaar te leren en elkaar te steunen. Juist nu is dat zo belangrijk. Graag zet ik mijn ervaring met het begeleiden van startups wereldwijd nu in om vrouwen de corona crisis te laten overleven en er sterker uit te komen.”

Bestuur

 De bestuurders ontvangen geen beloning voor hun werkzaamheden.
Ze hebben wel recht op vergoeding van de door hen in de uitoefening van hun functie gemaakte kosten.

Beleidsplan 2023

Gervaise Coebergh

Oprichter Coebergh PR

Voorzitter

Nathalie Sichtman

Beleidsmedewerker Gemeente Amsterdam

Penningmeester

Marlies Sandee

Directeur School of Leadership by Ebbinge

Secretaris